Περιστατικα

Προς Ενημέρωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου ΚΑΤ

 

“Την Δευτέρα 20, Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τρία χειρουργεία, (τοπική ώρα 18.00) στο Νοσοκομείο ΚΑΤ τα οποία όσο θα καταγράφονται με βίντεο 360 μοιρών και θα μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσα από την εφαρμογή VRinOR® την πρώτη διεθνώς Εκπαιδευτική Πλατφόρμα διανομής Ιατρικού Περιεχομένου Εικονικής Πραγματικότητας την οποία μπορεί να αποκτήσει κάποιος ανακτώντας (download) την δωρεάν στο κινητό του (smartphone) από τους ακόλουθους συνδέσμους:

 

Για συσκευές iOS: https://itunes.apple.com/app/vrinor/id1096072936?ls=1&mt=8

 

και για συσκευές Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mativision.vrinorandroid&hl=en

 

Έχοντας αυτή την εφαρμογή μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος μέσα από το κανάλι του KAT που υπάρχει ήδη στο VRinOR® app (Βλ. Image) να παρακολουθήσει ζωντανά την εξέλιξη του χειρουργείου και να έχει τον πλήρη έλεγχο του βίντεο των 360  μοιρών έτσι ώστε να αποφασίζει ο ίδιος πού θα κοιτάξει και πότε ή που να εστιάσει. Το VRinOR® app με αυτή την δυνατότητα της πλήρους Αλληλεπίδρασης και ελέγχου του οπτικοακουστικού υλικού όπως και άλλων διαδραστικών στοιχείων δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο φοιτητή, ιατρό κτλ να αποκτήσει ουσιαστική πρόσβαση σε εξειδικευμένα χειρουργεία που πραγματοποιούνται σε όλες τις μεριές του κόσμου σαν να βρίσκεται ο ίδιος στο χειρουργείο όπως και να ανακτά στοιχεία για το περιστατικό.

 

app

 

Επιπλέον της διαδραστικότητας που του προσφέρει το smartphone του, μπορεί να ενισχύσει την Virtual Reality εμπειρία φορώντας μία μάσκα Εικονικής Πραγματικής (Virtual Reality Headset) που υποστηρίζεται από την εφαρμογή VRinOR® όπου θα τον μεταφέρει ακόμη πιο ρεαλιστικά στο χειρουργείο.

 

Από μία τέτοια μάσκα VR που θα υπάρχει στον εκθεσιακό χώρο της έκθεσης HIMSS στο Ορλάντο των ΗΠΑ, θα μπορούν οι επισκέπτες της έκθεσης που θα βρίσκεται σε εξέλιξη εκείνες τις μέρες να παρακολουθούν ζωντανά και τα τρία χειρουργεία του νοσοκομείου ΚΑΤ.

 

Η HIMSS (Healthcare Information και Management Systems Society) είναι μία Αμερικάνικη μη-κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην βελτίωση της Ιατρικής Φροντίδας, την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την πρόσβαση μέσα από την καλύτερη χρήση της Πληροφορικής και των Συστημάτων Διαχείρισης στον χώρο της Ιατρικής και γίνεται στο Ορλάντο από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου. Οι εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας 360 μοιρών είναι το πιο καινοτόμο εργαλείο στην ιατρική κοινότητα στον χώρο της εκπαίδευσης αυτή την στιγμή.

 

Είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Είναι μια πρώτη προσπάθεια ζωντανών χειρουργείων με την εφαρμογή βίντεο 3600 σε ζωντανό πραγματικό χρόνο. Αυτό θα μπορούσε στο μέλλον να αποτελέσει τη βάση για εκπαίδευση εξ αποστάσεως, για συνέδρια και σεμινάρια με παρόμοια χειρουργεία, για μεγάλη βάση δεδομένων εκπαιδευτικής διαδικασίας ακολουθώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες στην Ευρώπη και Αμερική.

 

Σε αυτή την φάση η συγκεκριμένη τεχνολογία υποστηρίζεται μόνο από κινητά τηλέφωνα. Πιστεύουμε σε επόμενες προσπάθειες να καταφέρουμε και υποστήριξη από website για ευρύτερη πρόσβαση.

 

Σ. Σπυρίδωνος

 

Διευθυντής Μικροχειρουργικής ΚΑΤ

 

Συνοπτικό Πρόγραμμα

 

Δευτέρα 20-2-2017 18.00 Χ. Μαλτέζος ενδαρτηρεκτομή (συμπτωματική απόφραξη καρωτίδας)

 

Τρίτη 21-2-2017 18.00 Σ. Σπυρίδωνος νευρομεταφορές (παράλυση βραχιονίου πλέγματος ανωτέρου τύπου)

 

Τετάρτη 22-2-2017 18.00 Μ. Φανδρίδης Αρθροσκόπηση ώμου (αποκατάσταση τενοντίου πετάλου)